Skip to content

De Caravanverzekering

Vooral tijdens een vakantie of een weekendje weg bent u graag zonder zorgen. Toch kan er onderweg of op de camping iets gebeuren. Schade aan uw caravan of een ongeval kan de vakantie behoorlijk verpesten. Met de Caravanverzekering kunt u kiezen voor een uitgebreide dekking en gaat u met een gerust gevoel op vakantie.

Wat is verzekerd?
Wij verzekeren uw toercaravan en de accessoires die daarbij horen in de landen zoals deze zijn genoemd in de groene kaart. Uw stacaravan kunnen wij onder bepaalde voorwaarden verzekeren. Uw toer en of stacaravan dient u particulier en recreatief te gebruiken (u mag deze dus niet permanent bewonen).

Uw verzekering dekt onder meer schade veroorzaakt door:
brand, explosie of blikseminslag;
storm of inslag van hagel op uw caravan;
inbraak of diefstal;
botsen, slippen, omslaan, van de weg of te water raken. Of een andere gebeurtenis die plotseling en onvoorzien van buiten komt tijdens het rijden met of transporteren van de caravan.

Is uw caravan minder dan 60 maanden oud? En heeft u schade door een constructie of metaalfout? Dan bieden wij onder bepaalde voorwaarden ook dekking voor uw schade.

Waarvoor bent u niet verzekerd?
U bent niet verzekerd voor schade welke ontstaat door onzorgvuldigheid. Bijvoorbeeld als u uw caravan niet goed heeft beveiligd. U moet uw caravan onder andere beveiligen met een door SCM goedgekeurde wielklem of disselslot. Ook bent u niet verzekerd voor schade welke ontstaat door onvoldoende onderhoud. U hebt uw caravan in ieder geval wel goed genoeg onderhouden als uw caravan niet langer dan 2 jaar geleden een onderhoudsbeurt heeft gehad.

Pluspunten van de Caravanverzekering zijn.
5 jaar nieuwwaarderegeling;
voortent en luifel standaard meeverzekerd;
vergoeding vervangend verblijf bij totaal verlies.

Dit is alleen een samenvatting van de dekking, de volledige dekking leest u in de polisvoorwaarden.

Doelgroepomschrijving:

Geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 17 jaar en ouder. Om hun vermogen te beschermen voor kosten schade aan en door het bezit van een toercaravan. De toercaravan moet een Nederlands kenteken hebben en mag uitsluitend particulier en recreatief worden gebruikt.

Heeft u schade te melden?
Back To Top